معرفی 11 مارک برنج ایرانی خوش طعم و خوش مزه
برنج یکی از پرمصرف ترین و ارزشمندترین غلات در سراسر دنیا به شمار می ورد و قوت غالب بسیاری از سفره های ایرانی بوده است و همچنین بسیاری از غذاها از جمله کباب و خورشت های ایرانی در کنار برنج سرو می شوند و لذت میل کردن آن ها را دو چندان می کند. در گذشته برنج های ایرانی همه با کیفیت بالایی بودند که طعم و عطر آن همچنان در یاد و خاطر قدیمیان مانده است؛ اما متاسفانه امروزه سودجویان حتی برنج را نیز دستمایه قرار داده و با وارد کردن برنج های تقلبی به جای برنج ایرانی، این محصول را از سفره بسیاری از مردم حذف کرده اند.
در استان های مازندران و گیلان برنج هایی با کیفیت و مرغوبیت بالایی کشت می شود اما در دیگر استانها نیز برنج هایی با رده پایین و کیفیتی پایین تر از برنج استان های گیلان و مازندران کشت می شود. بنابراین می توان برنج های استان مازندران و گیلان را خاستگاه بهترین نوع برنج ایرانی به شمار اورد و نه تنها شهری برای کاشت، داشت و برداشت بهترین و با کیفیت ترین نوع برنج ایرانی بلکه بهترین شهر ایران برای مسافرت در زمستان نیز به شمار اورد که با توجه به هوای معتدل در پاییز و زمستان به راحتی می توانید از سفر به آن لذت ببرید.
اما سوال مهم اینجاست که در میان برنج هایی که می شناسیم بهترین برنج ایرانی کدام است؟ در ادامه با ستاره یاب همراه باشید تا لیست بهترین انواع برنج ایرانی را همراه با ویژگی هریک معرفی کنیم تا به عنوان راهنمای خرید بهترین برنجهای ایرانی بتوانید از این مطلب برای خرید برنج منزل یا آشپزخانه و رستوران خود استفاده کنید.
انواع برنج ایرانی
برنج ایرانی در مدل و انواع مختلفی کشت و برداشت می شود، با توجه به آب و هوای مختلف در مناطق متنوع ایران، نوع کشت هر برنج نیز مختلف است که در ادامه به معرفی انواع برنج ایرانی می پردازیم.
برنج طارم
|
برنج طارم از جمله شناخته شده و محبوب ترین مدل های برنج ایرانی است که برای نخستین بار در استان زنجان، کاشت و برداشت شده است که در نهایت نیز برنج بی نظیری از نظر طعم و کیفیت می باشد.
|
برنج صدری
|
برنج صدری نیز یکی دیگر از انواع برنج های ایرانی پرطرفدار و باکیفیت است که این برنج بومی و محلی دارای کیفیت بالایی بوده و اغلب در استان گیلان، کشت می شود. شکل معمول دانه های این برنج، قد بلند و کشیده است، و همچنین عرض آن کم و رنگ آن نیز سفید متمایل به کرم می باشد که کشیدگی و قد برنج از جمله ویژگی بهترین برنج ایرانی نیز به حساب می آید.
|
برنج پرمحصول
|
نام برنج پرمحصول در برخی از محصولات به چشم می خورد که به عنوان نمونه اصلاح شده از برنج های محلی منطقه بوده که از نظر ژنتیکی اصلاح و دستکاری شده است تا در نهایت محصولی پربارتر نسبت به دیگر برنج های محلی برداشت می شود که قطعا میزان سودآوری بیشتری نیز برای کشاورز دارد.
|
برنج گرده
|
برنج گرده آنچنان که از نامش مشخص است، جزو برنج های دانه بلند نیست، به این معنا که دانه های این برنج قد بلند و کشیده نیستند و برعکس دانه هایی گرد و کوتاه دارد و حتی در بهترین حالت ممکن نیز پس از پخت و پز قد نمی کشد و همان حالت گرد خود را حفظ می کند.
|
برنج نیم دانه چیست؟
به صورت خلاصه می توان گفت، برنج نیم دانه خاصیتی مشابه با برنج سالم و قد کشیده دارد و طی مراحل تولید و فرآوری برنج به نیم دانه تبدیل شده است و قیمت کمتر آن تنها به دلیل ظاهر نیمه بودن آن است. این برنج ها برای پخت و پزهایی همچون شله زرد، انواع آش، سوپ، شیربرنج و… گزینه مناسبی است. در صورتی که دچار سرماخوردگی و گلو درد هستید پخت سوپ با برنج نیم دانه و لیمو و سبزی تازه بهترین معجون برای گلو درد و سرماخوردگی است.
بهترین برنج ایرانی از نظر طعم و بو
برنج ایرانی طارم؛ بهترین برنج عطردار ایرانی
این برنج در استان های مازندران و گیلان کشت می شود و از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و بهترین برنج ایرانی از نظر عطر و طعم به شمار می آید.
این برنج به دلیل طعم و عطر بی نظیر وماندگاری خوب آن مورد توجه بسیاری از مصرف کنندگان قرار گرفته است. از نظر ظاهری این برنج رنگ سفید مایل به کرم رنگ دارند و نسبتا کشیده هستند .
نکته قابل توجه این است که برنج طارم اصالتی زنجانی دارد. در زنجان رطوبت هوا رطوبت کمی دارد و سرد است، به همین خاطر کشاورزان زمان کشت برنج در منطقه زنجان، نیاز به سم کمی برای پرورش دارند و این مسئله سبب طبیعی و سالم بودن برنج می شود.
بنابراین اگر رژیم غذایی خاصی را دنبال می کنید و دچار بیماری هستید یا برای کاهش وزن بدن رژیم دارید می توانید از لیست بهترین غذاهای رژیمی برای لاغری و بهترین برنج های ایرانی استفاده کنید و در نهایت بهترین سبک و وعده های غذایی را برای خود بوجود آورید.
برنج ایرانی هاشمی؛ مرغوب ترین برنج ایرانی
این برنج بیشتر در استان گیلان کشت می شود و در واقع منطقه بومی کشت برنج هاشمی استان گیلان است. اولین بار فردی به نام یوسف هاشمی کشت این برنج را در استان گیلان انجام داد. برنج هاشمی از نظر قدی نسبت به سایر برنج ها کشیده تر است؛ به همین خاطر به عنوان بهترین برنج ایرانی از نظر پخت و بهترین برنج ایرانی که قد بکشه شناخته می شود.
این برنج از نظر ظاهری به صورت خام طولی برابر با 7 الی 8 میلیمتر دارد و به صورت سرد و گرم در بازار عرضه می شود که به نوعی یکی از بهترین برنج های ایرانی موجود در بازار شناخته می شود و کیفیت بالای آن سبب صادرات به کشورهای همسایه شده است.
برنج طارم هاشمی؛ خوش طعم ترین برنج ایرانی
اگر بپرسند بهترین برنج معطر ایرانی چه برنجیه؟ شاید در یک لحظه تنها پاسخ برنج طارم هاشمی باشد. یکی دیگر از مرغوب ترین و خوش عطر ترین برنج های ایرانی است. بسیاری از افراد با شنیدن نام برنج طارم هاشمی خیال می کنند که این برنج از ترکیب دو برنج طارم و هاشمی عرضه درست شده است. ترکیب برنج طارم و هاشمی در زمان کشت توسط شالیکاران صورت می گیرد؛ به این صورت که شالیکاران بذر مربوط به هردو برنج را با هم مخلوط کرده و کشت می کنند و این مخلوط کردن در زمان برداشت انجام نمی شود. برنج طارم هاشمی در برابر افت و کم ابی بسیار مقاوم است.
همانطور که در لیست بهترین غذاهای ایرانی نیز مشخص است، اغلب غذاهای اصیل ایرانی همه همراه با برنج سرو می شود، بنابراین بهتر است که همراه با برنج ایرانی باشد تا اصالت و ماندگاری غذای ایرانی حفظ شود.
برنج ایرانی ندا؛ برنج لذیذ ایرانی
از جمله برنج هایی است که در برابر افت وکم آبی مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. برنج ندا از ترکیب برنج هایی مثل طارم سنگی، برنج حسن سرایی و برنج اصلاح شده امل به دست می اید. برنج ندا در بین برنج های ایرانی اصلاح شده دارای قیمت کمتری است.
از نظر ظاهری به برنج طارم بسیار شباهت دارد و ممکن افرادی که از برنج شناخت خوبی ندارند آن را با برنج طارم اشتباه بگیرند اما طعم و مزه برنج طارم بسیار بهتر از برنج ندا می باشد و قطعا قیمت آن نیز بالاتر است.
برنج اصل ایرانی دارای مواد معدنی و ویتامین های بسیار زیادی است که سبب جلوگیری از ریزش مو می شود، اما اگر در برهه ای از زمان دچار ریزش مو شدید، بهتر است حتما علاوه بر تغذیه مناسب از مکمل آهن نیز استفاده کنید، اما بهترین زمان مصرف قرص آهن را در نظر بگیرید تا بیشترین تاثیر را بر بدن داشته باشد.
برنج فجر؛ برنج خوش عطر ایرانی
برنج فجر یکی دیگر از برنج های اصلاح شده است که از کیفیت خوبی برخورداراست اما قابل مقایسه با برنج طارم و هاشمی نیست. از نظر ظاهری این برنج با اندازه متوسط، رنگ سفید کدر و شکل خنجری معرفی می گردد. این برنج برای پخت روزانه گزینه بسیار مناسبی است.
یکی از بهترین ویژگی های برنج این است که هیچ محدودیتی در پخت آن برای فصول سال وجود دارد و در هر صورت بهترین پیشنهاد برای نهار یا شام است و همراه با هر ماده غذایی می توانید بهترین غذا را بپزید؛ بنابراین همواره به عنوان بهترین غذاها و نوشیدنی های زمستانی، تابستانی و… به شمار می آید.
برنج صدری؛ برنج ایرانی باکیفیت
یکی دیگر از بهترین برنج های ایرانی از نظر طعم و مزه است. کشت این برنج در استان گیلان انجام می گیرد و به سه دسته دم قرمز ، دم زرد و دم سیاه تقسیم می شود. در واقع قد این برنج به صورت خام حدودا 8.7 میلی متر بوده که بعد از پخت به 11.7 رسیده است.
برنج صدری گیلان از جمله برنج های خوش عطر و بو و اصیل ایرانی است که کیفیت آن نشان از شهرت برند می باشد؛ این برنج تنها در استان گیلان کشت شده اما تقاضا و عمل آوری این برنج در مقایسه با دیگر محصولات کمتر است و محصول آن نیز نسبت به سایر برنج های ایرانی کمتر است اما چیزی از کیفیت آن کم نشده است.
از ویژگیهای ظاهری این نوع برنج میتوان به رنگ کرمی آن شاره کرد که سبب شده تا مصرف کننده هنگام پخت ظاهر زیبایی از برنج مشاهده کند و به همین دلیل برای پخت و پزهای مهمانی یا پخت و پز روزانه نیز بهترین انتخاب است و به عنوان یک برنج درجه یک برای مجالس محسوب می شود.
برنج علی کاظمی؛ باکیفیت ترین برنج ایرانی
یکی دیگر از خوشپخت ترین برنج های ایرانی است. طول دانه های این برنج در حالت خام 7 میلی متر است که پس از طبخ نیز به 12 میلی متر می رسد. با توجه به اینکه عطر و طعم و قیمت بسیار خوبی دارد می تواند برای مصارف خانگی گزینه بسیار مناسبی باشد ولی چون مانند برنج هاشمی ظاهر استخوانی و زیبایی ندارد برای مجالس توصیه نمی شود.
برنج دم سیاه؛ برنج ایرانی خوش عطر
این برنج به دلیل ریشه سیاه رنگ آن، برنج دم سیاه نامیده می شود و به دلیل کیفیت بالا و عطر طعم فوق العاده آن از دیگر برنج های ایرانی مانند هاشمی و کاظمی رتبه بالاتری دارد. طول این برنج در حالت خام حدودا 6میلی متراست که بعد از پخت به 15 میلی متر می رسد.
این برنج به دلیل قد کشیدن و حجیم شدن بالای ان برای مجالس رسمی توصیه می شود. بنابراین یک پیشنهاد عالی برای غذای نذری و مهمانی ها نیز به شمار می آید.
برنج شیرودی؛ برنج خوش قیمت ایرانی
از برنج های پر محصول است که اولین بار در استان مازندران کشت شد از لحاظ قیمتی نسبت به سایر برنج ها ارزان تر است و از کیفیت و عطر ضعیف تری نسبت به سایر برنج ها برخوردار است. قیمت این برنج با برنج فجر برابر است. قیمت مناسب این برنج باعث شده که در بسیاری از مجالس و ادارات از آن استفاده کنند.
برنج عنبربو؛ لذیذترین برنج ایرانی
همانطور که در ابتدا گفتیم کشت برنج تنها مختص استان های شمالی کشور نیست و برنج عنبربو در بسیاری از شهرها طرفداران زیادی دارد. طعم و عطر و قیمت خوب این برنج را در رده رنج هاشمی و طارم قرار می دهد. این برنج علاوه بر خوزستان در اصفهان و ایلام نیز کشت می شود. ممکن است این برنج مناسب مجالس نباشد اما برای مصارف خانگی گزینه مناسبی است.
با توجه به اینکه برنج ایرانی عطر طعم بی نظیری دارد و همراه با انواع خورشت های ایرانی بسیار لذیذ خواهد شد اما توجه به سلامتی مساله مهمی است که نباید از آن غافل شوید؛ در صورتی که دائما غذاهای چرب و سنگین مصرف می کنید و نشانه هایی از درد یا ناراحتی در کیسه صفرا حس می کنید، بهتر است از بهترین نوشیدنی برای کیسه صفرا از پیشروی هرنوع بیماری جلوگیری کنید.
برنج کشت دوم؛ بهترین برنج های ایرانی
کشت دوم برنج در استان مازندران از جالبترین ویژگیهای کشاورزی این منطقه به شمار میآید. در این استان، فصل کشت و برداشت برنج دو بار در سال اتفاق میافتد. شروع کاشت در اواخر ماه مرداد و برداشت در آبان ماه انجام میشود.
کاشت دوم برنج از بذر طارم هاشمی انجام میشود، و این نوع برنج از نظر عطر و طعم در ردهی بهترین برنج ایرانی کشت دوم با کیفیت قرار دارد. با اینکه این نوع کاشت به سرعت پروش برنج منجر میشود، اما به دلیل استفاده از کودهای زیاد برای تسریع در رشد گیاه، مواد شیمیایی موجود در ساقه برنج از حد معمول بیشتر است.
کلام آخر
اگر می خواهید دستپخت عالی داشته باشید ابتدا بهتر است به مواد غذایی که انتخاب می کنید توجه کنید، بهترین برنج ایرانی برای پخت غذای ایرانی تا حد زیادی تاثیر بسزایی دارد و می تواند در خوشمزگی و کیفیت غذای شما نیز تاثیرگذار باشد.
بهترین برنجی که شما استفاده می کنید چیست؟ اگر از برنج خاصی رضایت دارید لطفا برای ما در بخش نظرات سایت ستاره یاب، ارسال کنید…
سوالات متداول
1. بهترین برنج ایرانی کدام است؟
پاسخ این سوال به عوامل مختلفی از جمله سلیقه شخصی، نوع غذای مورد نظر و بودجه شما بستگی دارد. با این حال، برخی از برنج های ایرانی که به طور کلی به عنوان بهترین برنج های ایرانی شناخته می شوند عبارتند از:
برنج طارم، برنج هاشمی، برنج صدری و برند های دیگر که در مقاله کامل توضیح داده شده است.
2. برنج ایرانی را از کجا بخریم؟
برنج ایرانی را می توان از فروشگاه های مواد غذایی، سوپرمارکت ها و فروشگاه های آنلاین خریداری کرد. همچنین، می توانید برنج ایرانی را به صورت مستقیم از کشاورزان یا تولیدکنندگان برنج خریداری کنید.
3. چگونه برنج ایرانی را انتخاب کنیم؟
هنگام انتخاب برنج ایرانی، به نکات زیر توجه کنید:
- رنگ برنج باید سفید و یکدست باشد.
- برنج باید عطر و بوی خوبی داشته باشد.
- برنج باید شفاف و بدون شکستگی باشد.
- برنج باید دانه بلند و کشیده باشد.
4. چه نکاتی برای پخت برنج ایرانی خوشمزه باید رعایت کنیم؟
برای پخت برنج ایرانی خوشمزه، نکات زیر را رعایت کنید:
- از برنج ایرانی تازه استفاده کنید.
- برنج را قبل از پخت با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی آن گرفته شود.
- برنج را با آب و نمک در قابلمه ای روی حرارت متوسط بجوشانید.
- پس از جوش آمدن برنج، حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج به آرامی دم بکشد.
- درب قابلمه را دم کنی بگذارید تا برنج کاملاً دم بکشد.
سلام
آیا برنجهای ایرانی دیگری هم هستن که کیفیت خوبی داشته باشن و قیمت مناسبی داشته باشن؟ برنجی میخوام که هم خوش بو و خوش عطر باشه و هم خوب قد بکشه و خورد نشه
من برنج کشت دوم میخرم و میتونم بگم بهترین برنج ایرانی این برنج هست
بهترین برنج ایرانی که قد بکشه از نظر من نعمتی کشت دو هست عالیه
به نظر من بهترین برنج ایرانی، برنجیِ که عطر و طعم خوب داشته باشه و قد بکشه. یه جورایی که وقتی می پختیش، دلت بخواد فقط نگاش کنی و بوش رو بکشی!
ممنون از اشتراک نظر شما
سلام دوستان
می خواستم نظرتون رو در مورد برنج هاشمی بگم. میگن خیلی خوبه، درسته؟
من چند سال پیش یه کیسه برنج طارم خریدم و از پخت و طعمش خیلی راضی بودم. به نظرم طارم یکی از بهترین برنج های ایرانیه.
شنیدم که برنج دم سیاه، مرغوب ترین نوع برنج ایرانیه. کسی میدونه درسته یا نه؟
دورد بر شما
برنج دم سیاه یکی از انواع برنجهای محبوب در ایران است و به عنوان یک برنج مرغوب و با کیفیت شناخته میشود.
چطوری میشه برنج ایرانی اصل رو از تقلبی تشخیص داد؟
دورد بر شما
یکی از روشهایی که میتوانید از اصل بودن برنج مطمئن شوید این است که مقدار کمی برنج رو روی آتش بگذارید؛ اگر مشاهده نمودید که به سرعت می سوزد و از آن بوی پلاستیک بلند می شود، این وضعیت نشان می دهد که برنج پلاستیکی و برای سلامتی بسیار زیان آوراست.
سلام
خدا قوت
ممنون از مقاله خوبتون
من از برنج های محلی و ارگانیک استفاده میکنم و از کیفیتشون راضیم.
ممنون از اشتراک نظر شما